i love you COBOT

31 December 2011

Tahun Baru Azam Baru


Wahh.malam nie ada bunga api la.
and satu dunia nak sambut tahun baru.
wahh.sukanya.HUHUX.
happy new year.
sempena tahun baru nie masing2 sibuk dgn azam baru kan.
haha.mesti punya.mesti dah buat senarai kan.huhu.

apa?azam tahun baru mimi.?hehe.sabar lorh.
azam tahun baru mimi tak la banyak mcm korang .sikit je.
haha.nak tahu ke.

 1. Nak study bersungguh-sungguh.
dan rajin buat revision bila ada masa terluang.
2. Nak jadi anak yg lebih mendengar kata
dan yg terbaik.

wahh.mcm mna .sikit je kan.
apa2 pon.mimi kena sedaya upaya buat yg terbaik.
nie lah yg menentukan masa depan mimi.
waaa. :D

p/s: tuan cObot nak tahu jugak azam tahun baru awak.
nanti bagitahu mimi ye. (:

30 December 2011

Dhia




 




Waa.menangis mimi tengok cite Dhia tadi.
terharu sangat2.cinta memang hebat.waa.
tiada siapa boleh pisahkan kita selain mati.
:)
mimi tak tahu nak cakap apa dah.
apa2 pon.cite ni memang the best.
terbaik drpd ombak rindu.*padahal ombak rindu tak tngk lagi pon*
the best.
 
tapi mimi rasa cite nie agak tergantung sikit.
sebab nya .ia tidak diberitahu tentang apa yg berlaku 
kepada mama Zikir and family Zikir.
kena hukuman ke apa ke.?
haha.banyak komen pulak ye. :D

p/s:Madu memang manis tapi kadang2 pahit bagi kaum wanita.
Waaa.ta suka. :)

28 December 2011

Kuat Kuat Kuat.

 
 
 Waa.hari2 menangis.nasib baik tak lebam mata nie.
hari2 kena perli n marah.sakit hati nie .tahu tak.
tahu tak.tahu tak.
mimi nak melawan tak berani.tak berani..Waa.
simpan dlm hati nie je.

Kalau lari dari rumah best tak?.HAHA.
soalan yg gila sekali.bagus.
takde lah.nak menangis hari2 kan.
;)
tak boleh.tak boleh.
lagi menyusahkan ramai org.


 
apa2 pon.mimi kena menhadapinya semua.
be strong girl.
you can do it.
waloo...waloo.
you can do it.

p/s: syahrin,mimi nak menjerit tepi awak boleh tak.?
nak menjerit sekuat hati ni.nak awak dengar.

22 December 2011

Teet

 
 
Teet.sekarang mimi tak tahu nak ckp apa dah.so happy..happy.happy.
rasa nak bagitau satu dunia nie mimi HAPPY sangat.
alohai rasa mimi org nie org yg paling untung sgt dekat dunia.
hehe .cewah.
mimi tak sangka dia sayang mimi sangat2.so loving.
terharu mimi.awak .tau tak kita sayang awak jgak.
mesti tau tu.
orang kata kalau seseorang lelaki tu mencintai seseorang wanita ini.
dgn sepehuh hati dia.
wanita tu memang bahagia ye?
 
Haha.ayat.jiwang gila. 

n then dia selalu pesan dekat mimi.
study rajin2.dont worry kay.
alahai..sweet lo.
suka weii.
p/s:study rajin2 nanti boleh pergi PARIS n HAWAII. haha


21 December 2011

Shareen vs Cromok

 
 Hallohai.hari nie mimi share sesuatu dgn readers.
just for fun.HUHUX.
ta sangka dia pandai main gitar kan.dia kata just hobby dia jep.
dia minat band metalica.haha.korang tau ke band ape tu.
haha.mimi pun tak tau.chills~

okey nie dia.
video
 
haha.okey tak?
like.like.like.

p/s:love u.

19 December 2011

Jatuh


 
 


Hayoo.nak buat macam mana nie.kecik-kecik dah pandai bercinta.HAHA.
alamak sapa nak tolong mimi nie.susah nak diubati nie.
penyakit serius nie.
 
Mimi dah jatuh hati,jatuh cinta,jatuh rindu,ah macam-macam la.
semuanya .sudah tidak terkira.HAHA.
i falling in love now.  :D
 


 
Syahrin bin idrus.
mimi dah jatuh hati dekat awak tau.
ingat tu.HUHU.



 


 

18 December 2011

Kita kembali


Haloo.dah bape hari kita ta update.rindu wey.tangan nie dah menggeletar lo.
kita terpaksa  masuk hotel 5bintang la.haha..yg ade aircone tu.haha.tade la
sayang.kita sakit.itu kita masuk hospital.aloo.lepas nie kita TAUBAT.ta nak 
masuk dah.nak jaga kesihatan baik-bak.TAUBAT-TAUBAT.menyusahkan
semua orang.doa kan mimi sentiasa sihat ye.SMILE. :)
 
Lagi satu kan.mimi happy sangat ni.sangat-sangat tau.eh.nak tau ke.meh sini.
aloo.malu la.nak cerita.HAHA.
now. i'm not single.kita da ade boyfie.haha.bataknya la wey.
haha.biasalah tu.dia memang sweet.aloo-aloo.suka mimi dekat dia.

love u doreamon.

13 December 2011

Ragam 2011



 
 
 Halohaii.ada sihat.?bagus2..kekal kesihatan kamu ye.
tak mahu sakit2. (:sekarang kita dah sampai pertengahan disember and penghujung 2011.
next months kita semua akan melalui tahun baru 2012.korang semua dah bersedia ke? 
nak lalui semua cabaran.ceceh cakap macam mimi berani sangatkan.
HAHA.dah nak masuk tahun baru nie mesti korang semua ada azam baru kan. 
TAHUN BARU AZAM BARU la katakan.cuba lah cerita sikit.
nak baca.hehe..apa.?mimi punya azam.?oo. yang itu nanti mimi ceritakan
iyoo.sabar ye check. (:
 
actually mimi nak cerita pasal peristiwa2 yg mimi lalui tahun 2011 nie.
HOHO.nak dengar tak?kalau tak mau.tak payah dengar.
tutup mata tu. -,-
lagi satu kalau nak ceritakan ni 6karangan pun tak cukup. HEHE.
tak apa.mimi akan buat list bagi korang semua senang membaca.
ahh.bukak mata tu luas2 sikit. 0-0
 
Ragam 2011 
 
  •  Disahkan ada penyakit spine.
  • Pembedahan tulang belakang ke atas mimi.
  • Dapat cuti 2bulan daripada doc.(suka sangat)
  • Result final exam agak baik.
  • Masuk CCU 3hari sebab sakit asmtha.(teruk loo)
  • First time couple.(i'm single now)
  • Ayah beli kereta baru.
  • Ragam family.
  • Bussines ayah semakin maju.
  • Dapat Samsung Corby II.
  • Dapat 2aunties sekali gus(maksu n makcik)
  • Sering menangis sejak2 nie.(sensitif kot)
  • Mula aktif bebelog.
ha..itulah peristiwa2 yg mimi lalui.ada manis ada pahit.dan yg tak pahit manis 
pun ade.Haha.apakah itu?cuba teka. -,- 
 
p/s:rakyat Malaysia nak dapat Sultan baru.TAULAT TUANKU. 

11 December 2011

Comel tapi Menggelikan

 
 
 Hai.bosan gila hari nie.tak tau nak buat apa.nak p berjalan tak tau nak p mana pulak.
please.give you idea.:))
dah tak tau nak buat apa.mula la mimi online 
and mula la tangan nie nak mengupdate.HEHE.
and bila mimi tengah tengok gambar dekat computer mimi.
ada benda yang menarik perhatian mimi.
ehh.nak tau ke.?nak la..sabar check.
benda tu comel tapi menggelikan.
geli rasanya mimi nak pegang.euww.

Comel bangat.
dah tengok kan.comel kan.?ada berani nak pegang.
BERANI punya..ceceh berlagak .HEHE.
 
nie ada lagi satu.cuba tengok.
 
nie macam mana.comelkan.
pandai dia posing.HEHE.

tapi mimi memang tidak dibenarkan pegang haiwan comel nie.
nak tau ke.?okey2.baca nie.mimi Sensitif dengan bulu haiwan.
kalau dah terkena mula la.hidung merah yang teramat.
bersin.mula la nak meleleh.(ee.pengotor la)
hehe.
 
p/s:mimi kata haiwan kecik nie memang comel.

10 December 2011

Contest Aku Nak Bagi Miss Lyzeer SENTAP



 
 
 
 Alahai.buruk gila la.ingatkan gua mana la tadi.rupa-rupanya blog orang.
HAHA.
berserabut mimi tengok.dah la hitam aje.tak de warna-warni langsung.
cuba lah letak warna merah ke,hijau ke baru gempak sikit.
-,-

 p/s:hanyalah rekaan semata-mata.untuk meyertai contest.

Sudah dapat :))

 
 
Haloohai..(ayat baru nie)HAHA.actually kita exited sangat nie.
hehe..nak tau ke.meh sini baca cerita mimi.meh.
actually yesterday mimi baru je beli handphone.alolo sukannya dia.
eleh.biasalah tu.hehe.nak tu ke mimi beli handphone apa.?
sabar check.sabar.okey2.cepat-cepat
Samsung Corby II
mimi pilih cover pink colour.itu gegurl punya colour laa.HEHE.
suka sangat-sangat.and adik mimi pun dapat jgak handphone
yang sama jgak but berlainan cover colour sahaja.
 
korang nak tengok tak handphone lama mimi.meh sini.
alahai kesian je mimi tengok.

 tengok.kesian kan.batton pon dah tade.
HEHE. 

Btw.mimi nak ucapkan terima kasih bebanyak dekat ayah dan mak mimi.
sebab depa yang belikan.terima kasih mak ayah.
thanks a lot.
 
p/s:beli handphone nie bukan guna duit yang kerajaan bagitu ye.
mak ayah mimi yang punya duit.(takot fikir benda lalin pulak)


09 December 2011

Gula-Gula

 
 



 Haloo.sihat ka.?harap sihat disamping orang tersayang la ye.
nak  tanya readers yang dekat luar tu ada ehem-ehem ke.?apa?
boyfie , girlfie la.alolo itu pun tak tau kaa.hehe.
Actually mimi nak story pasal love nie.loving yang terbaik and the best.
hehe.nak tau ke.sabar.apa.?tak nak tau.?tak nak tau pun xpe la
tak payah baca.HAHA.
nie pasal two couple.nak tau.cepat la.tak sabar nie.
amboi sabar la sayang..

First couple nie adalah cousin mimi.alolo sweet la diorang ni tau.
Muhammad Firdaus and Fatin Syahira.
Kimo
kalau mimi tengok wall fb depa nie kan.alahai buat mimi jeles je tau.
HAHA.depa berdua nie da couple 10 months.
ha.korang ade tak?tade kan.HAHA :)) 
yang mimi paling suka pasal depa nie adalah.
bercinta-cinta jugak tapi tak pernah lupakan pasal study.
alolo..sweet kan.

and Second couple ni adalah friends mimi.depa nie memang sweet
kalah gula-gula tau.HAHA.
Muhammad Sofi and Afiqah.
Afi Pichu
mimi suka tengok korang berdua tau.
comel.sweet.happy.cool.temok couple.
alahai.if senang je.korang the best couple.
best la korang nie kan.hari-hari boleh meet.
alolo.jeles kita tau.HAHA.

Harap two couple nie bahagia and kekal 
hingga hayat mereka.
AMIN.:))
psppt.apa.?kau takde ke.sapa?mimi ke.?
hehe.agak-agak korang. (;
Haha.lu pikir la sendiri.

08 December 2011

Terima Kasih





Hai.macam mana belog baru mimi.?
okey tak?hehe.
nie semua jasa baik kawan baru mimi nie.
new friend fb and blog mimie.
nak tau sapa.?sabar la.
amboi ta reti sabar pulak ye dia.hehe.
dia adalah.
jeng-jeng
Cik Mai

Dia tolong mimi buat kan header and background blog nie.
selebihnya mimi yang buat.
and bila mimi ingat balik mintak dia tolong mimi.
aish.buat malu aje.ada je yang mimi tersalah cakap dekat dia.
hehe..mai sori tau.tak tau kenapa semalam
otak nie jadi mereng sikit.hehe

Btw.mimi nak berterima kasih dekat mai ye.
sebab sudi tolong mimi. :)
and nanti kalau mimi nak header baru.
mai boleh buat kan lagi kan.
hehe.
THANKS Cik Mai

07 December 2011

Miss You All







Haish..mimie rindu dekat kawan mimi.rindu sangat-sangat. 4 ert1.wei.?korang rindu tak dengan aku.rindu?alolo sukanya mimi.thanks.actually mimi rindu sangat dekat kawan mimi sorang nie.namanya AMIRA SYAFIQAH.and dekat class mimi and kawan yang lain panggil dia DORAEMON.haha..cute kan.tapi dia nie tak macam doraemon la.orangnya kecik aje.mimi pun tak tau kenapa dia dipanggil doraemon.btw dia memang comel.haha.
mimi miss you all.muahmuahmuah.sayang korang. 

25 November 2011

Holiday

Hi.Assalamualaikum.
Ha..now dah cuti sekolah.apa yang korang tengah buat sekarang.online.?berfacebook.?bertwitter?
berbelog?.macam2 kan aktiviti korang semua.Haa.apa?tolong emak masak dekat dapur.oh..bagus2. baguslah kamu nie.mesti anak yg rajin kan.hehe..teruskan kerajinan kamu tu.
Actually,cuti sekolah nie memang best.tapi kadang2 membuatkan kita and u all kat luar tu bosan kan.
tak tahu nak habiskan masa cuti sekolah dengan apa akitivi.kita juga ada dengar u all yg kat luar tu ambil kerja part time.and memang masa mcm nie lah yg ditunggu students sekolah utk bekerja.u all kata nak cari duit sendiri.bagus2..but korang jgn lah terlalu excited dgn kerja korang tu..ingat korang tu student lagi.study dulu.HEHE.cewah nasihatkan org.kita ni mcm mna lah kan. :)
Bay the way.kita menghabiskan masa dekat rumah aje.berfacebook,berbelog.tulah kerja kita. hehe. :)
ai..tak tolong mak u ke kat rumah tu ke.? aip sapa kata kita tak tolong.tolong la.ehh..kalau tak tolong rasanya dah sakit telinga kita nie.HEHE. :D ok la.sampai sini aje story kita.btw kita harap korang dapat menghabiskan masa korang dengan sebaiknya. HOHO lol~
 kbaii.


24 November 2011

New

Heloo.Assalamulaikum.
Ha.semua sihat tak.harap sihat la ye di samping keluarga tersayang. :) .Sekarang cuti sekolah.korang tak kemana ke.tak pergi holiday ke.and kepada students yg ambil SPM tu.SPM dulu tau.jangan nak pikit pasal holiday lagi.after SPM korang nak fikir pasal holiday.fikir la .tade sapa nak mara pon.HAHA.btw.kita nak ucapkan GOOD LUCK untuk belajar SPM walaupun dah late sikit.hehe..jgn mara.nnti tak masuk apa yg u all study kan tu. hehe..

Bebalik pada entry di di atas tu.actually kita da tukar semuanya design kat blog kita nie.lawa kan.cewah. HEHE. ;). .actually semua design nie daripada Faqihah Greyson 
Awak thanks ye sebab bagi kita guna template. :D .and kita janji yg kita kan guna template ni dgn sebaiknya. cewah.hehe. okelah.sampai disini aje story kita.


okey.baii
:D

23 November 2011

as someone said

Hello.Assalamualaikum..
Single is better than couple kan.?
yup.i love single now.HAHA ;) .
itu la kata daripada someone.
tapi ta tahu la.if dia tak tepati apa yg dia cakap kan itu.
but hari itu dia ada update status about single ini.
begini bunyinya. "Bosan la single nie."
btw bagi mimi single is the best..
ilovesingle.auww.


08 October 2011

WHO :/

Wehy..sapa AYIEM..??ta knl pun..
sapa AYIEM ??nak kenal dia..
nak tunggu dia je.takmau org lain..
nak dia.
AYIEM..
tapi dai nieSIAPA.
SIAPA
SIAPA
dan 
SIAPA.
:/
wehy..gila sihh bila difikir..
tiba2 aja muncul nama AYIEM nie.
WHO IS THAT AYIEM??

says: AYIEM mimi nak tunggu AYIEM je.
tak mau cari org lain :/


*fikiranbercelarunie..help me.
:(






Thanks.Sudi Membaca.
:D

05 October 2011

Auuw..bnyak nya habuk..kan dah kena sesema..tu la pdan muka.. :):).da sesema..batuk plak..dah batuk..lgie truk..ayaa..kesian nseb bdan..tu lah kalau mmng dah jenis bpnyakit..utk pngetahuan korng semua..mimie nie tnggu nak mati je..nseb baik ta.nseb baik Tuhan sayang mimie lgie.kua ta xde la kat dunia nie..haa mngarut plak..:)uke la..hrap2 lepas nie mimie segat-shat je..tamau sket-sket lgie..hope korg doakan la ye..mimie sihat-sihat sje..


Thanks.Sudi Membaca.
:)

15 September 2011

3 Fokus 2010


weii..dak-dak 3fokus 2010.
aku rindu korang la.
korang sehat x..
harap-harap sehat la ye.
aku kat sini sehat je.
:)
aku rindu huru-hara class kte.
kecoh sana sinie.
happy.

skarang da xde mcm dulu.xbest.
masing2 da tkar class..ikut aliran. :(
faz,ainul,aten,zainul lgie jauh tkarnya..skolah teknik.
aku,alin pushem,aznie,huzai n arifah still sama class.
dgn ada dorng xd lah bosan sgt..trasa mcm dlu lgie..
sbab kecohnya sama. :)

tq kat AINUL tahun nie raya dia dtg umah aku lgie.
tq ainul.
tq jgak kat alin pushem.sbab dtg raya..
yg lain tu bila nak dtg raya weii.

oke la..harap2 dak class 3fokus 2010.
berjya dunia akhirat ye..
jgn lupa kat aku tau.
:)   :)





Thanks.Sudi Membaca.
:)

12 September 2011

GOOD LUCK !

Esok mulanya exam UPSR untuk budak2 sekolah rendah(darjah 6)
termasuk jga lah adik kedua mimie nie.mcm mna lah dia nie ye..
dah siap sedia ke.mimie yg rasa takut pulak nie..
dia relaks je mimie tengok.
harap2 dia dah sedia.
okey..
kepada 
NORFATIHAH BINTI MOHD KAMAL
GOOD LUCK 
for you.
xlupa jga kepada bestfriend adik mimie.
NURHAFIZZAH
GOOD LUCK 
for you too.
kawan yg bnyak membantu adik mimie nie.
GOOD LUCK
ye korang.
buat yg terbaik utk mak ayah.
n kepadaadik mimie.
kalau kau dpt 5A aku tabik spring kat kau ye..
:)






Thanks.Sudi Membaca.
:)

10 September 2011

Ayah K.A.M.I


Cuba tengok gambar kat atas nie.gambar nie agak melucukan bagi KAMI.gambar nie adik KAMI ambil secara spontan..org dalam nie adalah ayah KAMI.ayah KAMI lansung xperasan yg adik KAMI ambil gambar.ayah KAMI kadang-kadang perangai macam budak-budak.xtau malu langsung.but KAMI xmalu pun tentang tu.KAMI lagi suka ayah KAMI mcm tu.happy.KAMI suka tengok ayah KAMI happy.sesedap je ayah KAMI naik benda nie.KAMI sibuk dekat dalam..ayah KAMI nie mnyebuk dekat luar.menyebuk dok mencuba benda nie.mmng melucukan.bila KAMI tunjuk gmba nie dekat ayah KAMI .ayah KAMI senyum..ayah KAMI kata dia teringat time kecik-kecik dulu..tergelak KAMI..HAHA..gelak KAMI.. ;) ;)



Thanks.Sudi Membaca.
:)

08 September 2011

Smile :)

Awak..Shazrul Izwan..
awak ingat kan hari nie brapa hari bulan.
awk ingat..awk mesti ingt punya kan. :'
hari nie 8.9.2011..
da msuk 4 bln
 kita berpasangan..alamak..ayat skemanya.
haha..
xkisah la.
jnji awak ingat kan.
thanks awk sbab jga saya elok-elok.
n awak tengok gamba kat atas tu.
for you.
sbab awak buat saya selalu tersenyum je.
nie untuk awk plak.
SMILE.
:) :) :)


Sayangawakketat-ketat.
:)





Thanks.Sudi Mmbaca.
:)

25 August 2011

EighT mOnth O_O

Hohoho..dah lapan bulan msok bulan nie..25-01-2011.date yg xdpt mimie lupakan dlm hidup mimie..harap-harap lpas nie kekal la.xde apa-apa masalah lagi..untuk pengetahuan korang date nie bkn date mimie couple k apa but date nie tarikh mimie buat operation. :)..mesti korng ingat yg tu kan..hehehe.bila diingat balik memang mnakutkan,mencemaskan and macam-macam la..hanya tuhan je tahu perasaan mimie masa tu.tapi syukur alhamdullilah semuanya berjalan dgn lancar..dan sekarang mimie dah sihat dgn sepenuhnya. :).. and thanks kepada mak ayah mimie yg jaga mimie sampai baik.lovemakayah.
:D

SELAMAT HARI RAYA :)

16 August 2011

Pink,pink and pink

Pink,pink and pink..etu lah colour bju raya mimie thun nie.heeee :) ..tahun nie bju raya buat je..tmpah dkat org..no beli-beli..nak tukar la mood katakan..haha..yelah ..setiap thun asyik beli siap je..buhsan la..nak jgak rasa bju yg dtempah..xsabar rasanya nak pakai raya nnti.=)) .tapi mimie da cba dlu dah..suka sgt..cntik...HAHA..mimie snap sana..snap sini dgn bju kurung pink mimie tu..lwa de..bjunya..n mimie rasa nak kongsi la dgn korang ..kalau lawa ckp tau..kalau xlawa ckp gak tauu..*_*




Pink,pink and pink.

=D


SELAMAT HARI RAYA :)

13 August 2011

Mak ohh mak

Assalamualaikum

Mak..mak..ohh mak..knpa mak buat camnie..mak xsyg mimie ye ...mak nie...geram mimie kat mak..mak xbaik betul la buat mcm nie..kesian kat izwan..takut dye tau..knpa laa mak sent mesej kat dia..adoyai mak nie..mak suka buat mcm nie.suka sent mesej kat izwan diam-diam.mak tulis nie kan.TOLONG JGN CALL MIMIE DAH..mak nie xbaik tau..nseb baik izwan cakap kat mimie.kalau x..mimie rasa dia xmesej mimie daa..eeeee..mak nie..agaknya knpa mak buat mcm tu ye..padahal mimie dah citer psal mimie dgn izwan..bila mimie cter kat mak..mimie tngok mak mcm ok jee..xde kata apa pun.mak senyum je.tapi ..mcm nie plak jdinya.eee..MAK..mimie tahu la mana buruk mana baik nya..mak jgn la tkut ..mimie xkan buat bnda yg xbaik la..mimie selalu ingat pesan mak..
kepada izwan..mimie mntak maaf tau..mintak maaf bagi pihak mak tau..mimie xtahu la knapa mak buat mcm tu..izwan xpayah ambil kisah pasal tu tau...syg izwan. =))
kbaii..

01 August 2011

T_T


Awak..nie lagu untuk awak..
awk dgr yee..
ikhlass dr saya awak..
awak dgr yee..
awak..bila saya dgr lagu nie..saya rasa sedih awak..
sedih sgt..T_T

awak ..saya nak awak tahu yg saya syg awk sgt2..
sgt2 tau.
awak pun syg saya kan..??
kan..??
awak,awk harap hubungan kita kekal kee..??
kekal sampai bila..??
sampai mati ..??
awak jawab tau..
saya tnggu jwapan awak...

awak saya nak ucap bnyak terima kasih yee..
awak jga saya mcm mak ayah jga saya..
awak ambek berat pasal saya mcm mak ayah saya jga saya..
awak xnak saya sakit lagi. mcm mak ayah saya xnak saya skit lagi
awak terima kasih yee..
saya harap awak jga saya baik2 yee
mcm mak ayah saya jaga saya.
saya harap awak tahan dgn sikap degil saya..
mcm mak ayah saya tahan dgn sikap degil saya jgk..

awak saya harap awak boleh jga saya mcm mak ayah sya jga sya yee.
saya nak mcm tuu.

awakk..sayang awak..
=D

Hari Pertama Ramadhan

Assalamualaikum..
 
Hari nie bermulanya seluruh umat islam berpuasa
kan..?kan..?kan..?
yelah..kan semalam ade diumumkan.
hehehe..
macam mna dgn first day puasa korang ..??
ok..??
harap2 ok larh yee.. :D
jgn ponteng puasa tau..
tuhan nmpak tau..
jgn puasa yg-yg yok plak ye..
xdpt phala tau..
HAHA..

harap korang semua dan mimie jgk bleh puasa pnuh yee..
doa2 kan lah ye..
=)
nnti kalau puasa penuh boleh dpt duit raya kan..
etu kata MAK AYAH bila time kecik2 dulu..
SAPA PUASA PENUH MAK AYAH BAGI DUIT RAYA..
suka time tu bila dgr nak dpt duit..puasa penuh terus..
HAHA  
=D

tAPI sekarang kalau xpuasa ..arghh...terus kena GEDEBUSH.
SAKIT..etu larh akibatnya.. 
=(


OK larh..
SELAMAT BERPUASA YE..
JGN PONTENG2..
NNTI XDPT  DUIT RAYA..
HAHA 
;D

kbaii.. =)

29 July 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Pagi tadie mimie ghospital sbab 
ada appoiment ngan doc..
berdebar2 rasanya bila nak tau result skit mcm mna.
nseb baik.xda apa-apa..
doc kata skit nie xmerbahaya..
but kena jga2 jgk laa..
but doc kata mimie perlu buat 
operratoin utk buang bnda tu..
tpi mimie xnak..mimie xkot laa
tapi doc kata xpa..etu dah keputusan mimie..

ALHAMDULILAH
sgt-sgt.
doc kata xmerbahaya..
harap2..pnyakit nie xde lah brpanjangan..

=D

21 July 2011

Asthma Come Back

Assalamualaikum.

Arghh...asthma aq dtg balik..
eeeeee
xsuka betul laa.
mnyusahkan..
hoooooo...
dah 6 bulan xkena..nak tkena plak..
aiii.xske btul laa..
buat aq tensian tol..
buat keje semua xmnjadi..
kira duit syiling pun salah..
5ringgit terjadi 0.50 sen
habes kena mara ngan ayah..
sbab sakit nie..buat aq tension btul..
kena tegur skit pun dah tersentuh haty..
cepat nak nangis..merajuk..
nak bercakap pun xlarat..
mengah nak cakap..
hooooo...

aq nie dah lama kena sakit..
sejak umur 6tahun sdah
10 dah msok tahun nie..
korang ade..?? xde kan..aq ade..heheee
(xbangga pun)
korng xyah ade pon xpe..
xyah laa nak ade...
mnyusahkan diri korang je..
 mnyusahkan family korang jee..
n mnyusahkan semua org at keliling korang..
 
bebalik at cter aq tdie..
aq kna asthma or lelah nie semalam..
seksa jee..susah btul nak bernafas..
dgn batuknya lgie..
aq mkn ubtnya pun xbaik2 jgk..
last2 kena pergi hospital jgk..
ambek oksigen..
dah la kna ambek dua kali.
doc kata klau da ambek smpai dua kali tu
maksudnya teruk gak la tu...
nseb baik lpas kali kdua ambek..
baru ok..alhamdulillah la sesangat..
lega aq..
n skarng keadaan aq semakin ok...

..fuhhh..
aq harap lepas nie..
xnakla kena skit lagie..
xnak..xnak..xnak..
 
 
=)



17 July 2011

:(

Assalamualaikum..
MOOD :
BAD
 ):

kurang chat..
batuk
selsema
2minggu sdah..
mcm2 ubat dah mkn.
tpi xbaik jga..
:(

 nak buat keja.
pun xde mood nak buat..
xselesa..
bila time blaja..
lgie xselesa gler..
n kacau kawan2 dlm class nak study..
bising..
sbab 
batuk

hooooooo
 ;(

15 July 2011

Terasa sangat

Assalamualaikum..
Arghhhhhhhhh....
tension dey...
problem skolah..
dgn kawannya larh..dgn cikgunya larh...

dah lma aku pndam kn bab kwan nie..
bila difikir mcm aq xwujud je at klass tu...
adoyai...
xtau pe msalah aq dgn dye..
yg aq prasan dlm sminggu dua nie..
dye mcm jauh kan diri dr aq..
tegur pun mcm xnak tgur je..
asyik bkepit dgn kwan sorng tu je..
aq dbiar tnggal sorng je..
time tu rasa nak mnagis je..
smua kwn xpdulikan aq...
aq sedih sorng2 jeee..
sblum nie aq arap kau boleh jadi
kwan tbaik aq..tapi.... :(
kpda 
nor azlin adenan
aq trasa sngat ngn kau..
kau buat aq mcm aq xwujud je....
klau aq de uat silap...
aq mntak maaf bbnyak ...
:(


psal ckgu plak....ai..masalah btul..
but bkn aq buat masalah ngan cikgu...
tapi dak class aq..
smua ckgu dah enti ngn class aq...
smua ckgu rsa berat hati nak msuk class aq..
psal semua dak class aq..
bising sngt..bila dah dtegur diam..
lepas tu dbuat blk..
biar lah aq xpayah sebut nama dye..
biar larh dye tahu sendiri..
n kpd dak2 yg buat bising tu..
HARAP ANDA BERUBAH 
HARAP ANDA TIDAK BISING
HARAP ANDA DIAM 
masa cikgu mngajar yew..
sblum 
TERLAMBAT
and
sblum
kita semua satu class dtukar class.. 

:(

12 July 2011

tOing!toing!tOing

Heheeeee...
Assalamualaikum..
awat kami glak dlu ye..??
slalu orng bagi salam dlu an..
nie glak..xptut..
heheeeeeee

bkn pe mimie glak ..mimie appy la..
appy ssgt nie..
heheee..
nak tau knpa..
tdi bru lps call my TuAN
sHazrul Izwan..:p
 lma la jgk dok bgyut dgn si dye..
hehhhee*kntoi sdah*
tgh2 bgyut toing..toing..
mati da..kedit abes la..
xdpt nak bgayut lgie.. :D
sdih plk tdi..
heheeeeee...

xpe la..lain kali dpt jgak clling2 etu 
TUAN
....
n kpada TUAN  
topap la bbnyak ye..
ley clling lma2..
: D
 
....sAYANG TUAN sesangat...
(:

20 June 2011

Si Gadis You Tube - Najwa Latif

Assalamualaikum..
hari ini mimi terasa nak kongsi sesuatu je..
smlm lpas on9 mimie trus tngk tv plak
 mimie bkk tv 9..cter ape ntah..xtau plak tajuknye..
cter ttng hburan larh..BEST larh jgk..
pastu ade cerita tntng GADIS YOU TUBE..
rupanya NAJWA LATIF..sebelum nie mimie xtau sapa 
NAJWA LATIF n bila cerita tu cter psal 
NAJWA LATIF baru mimie tahu sape larh dia..
orng baru dlm dunia nyanyi ini..umurnya baru 16 thun..
pndai dye nyanyi..
n bila mimie dah tngk dyi mula la nak dgr lagu dye..
mmnG BEST..n mimie dah dgr 2 lagu nyayia NAJWA LATIF.
CARTA HATI n CINTA MUKA BUKU 
mmng sedap..HOHO
 
NAJWA LATIF
-carta hati-

n sbab mimie mula suka lagu 
NAJWA LATIF 
nie mimie akn letak lagu 
CINTA MUKA BUKU 
kat my blog..
HOHO :)

19 June 2011

I love my AYAH

Aku syng ssgt ayah..dia lah buah hati ku..snggup mngorbankan ape sje..masa..duit..tenaga..n mcm lagie larh.AYAH  is father the best in the world..LOVE U TOO AYAH..HAPPY FATHER DAY..
aku syng gler EN MOHD KAMAL..harap AYAH  sihat slalu..dimurahkan rezeki..n pnjng umur..
love you too AYAH..

ini larh my AYAH..hensem kan...orngnya best..tpi kdng2 serius  ngan anak2..takot..HEHE..
I LOVE MY AYAH....HAPPY AYAH DAY..HAHA  =) 
:0

18 June 2011

Mau jumpa dia..

Aii..bila la nak dapat jumpa NOR SYIFAA nie..cuti skolah hari tu dah lah xdpt nak jmpa..
miss U too.miss gler2...tringin nak jmpa NOR SYIFAA...tringin nak jmpa NOR SYIFAA face to face..
mcm mna larh agaknya NOR SYIFAA nie ye..baik ke..hapenning ke..lawa ke kalau tngok face to face...HAHA....mimie jeles gila hari tu  MADI n IBAL dapat jumpa NOR SYIFAA...mimie nak 
sangat jumpa NOR SYFAA..sblum nie kte hnya mesej,chat kat fb..call tu aje..rasa xpuas aje..
rasa x best....bnyak bnda mimie nak ckp n kongsi with NOR SYIFAA...MIMIE pun nak p 
TANJUNG KEPAH...agaknya best ke kat sana...hari tu MIMIE tngok gamba NOR SYIFAA...
MADI...IBAL kAt TNJUNG KEPAH..bestnya...CEMBURU MIMIE...hANG PA mnyanyi larh..
BEST GLER..MIMIE nak jgak rasa mee NOR SYIFAA buat..Madi kata sedap..terliur MIMIE
HAHA...MIMIE harap raye nnti MIMIE dapat larh jumpa NOR SYIFAA YE..teringin sgt nak jmpa sama KAMOO. n nnti IBAL JGK xde larh bosan lagie ye...sbab MIMIE akan MAI sanA N nnti MIMIE 
bleh la teman IBAL ...bila NOR SYIFAA WITH MADI DATE.....HAHAHA..
MIMIE MAU JUMPA NOR SYIFAA..



 
  HAA..ini larh NOR SYIFAA..yg pakai bju wrna kuning etu..chumel..kan..:)
                                                                         

16 June 2011

Edit picture

Alhamdulillah..akhirnya aku berjaya juga mngedit gmbar.Penat aku mencuba..Akhirnya berjaya...
Suka aku.Walaupun xberapa cntik ..tapi ok larh untuk aku yang baru belajar nie..Sapa nak beri 
komen...Aku xksah...lagie suka..Mai sini kita tngok hasil edit gmbar oleh aku...
 

                  
  edit by : mimie                    
                                                             
                                                           

25 April 2011

CUN! memang cun




CUN mmng cun..
haha..best gler mimi tngok cter nie..
xboring rasanya..asyik tngok ulang2 kali..
rasa mcm mimi plak yg mngalaminya..hehe..suasana kampung yg 
nyaman,air terjun yg best, sawah padi yg terbentang luas..
rasa mcm nak pegi je tempat tu...hehe
n lagi satu dialog mimi paling suka 
boleh ke KLCC dgn SAWAH PADDI bersatu..??
dan akhirnya bersatu jgak...haha

18 April 2011

HAI...dah lama xupdate ape pon..urm..busy skit...
ari nie mimi ade ujian bulanan2..mimi exam tiga hary aje..hari ini exam bm,bi,pi n sejarah..
haaaaa.agak susah..memeningkan kepala  memikirkannya..tapi nseb baik larh bley jawab..arap2 nnty result
markah ok larh ye..tapi exam utk esok terpaksa ditundakan..ditundakan pda hari khamis..haaa...nseb baik..
ade larh masa nak uat revision lagie..hehe..hari sabtu nie bezday adeq mimi...yg bongsu..agaknya nak bgie ape ye...buku ke..??anak patung ??ape ye..??urm..tapi ade ke duit nak beli..hehee...ok...xpe larh nnty mimi fikirkan..ok..bye..

28 March 2011

26 March 2011

Sabtu

Petang yg indah..haha
hari ini hari sabtu hari segala manusia utk berehat
tapi hari  sabtu nie ade jga yg keje..keje separuh hari..
mimi pulak hari sabtu biasa lar..
bngun agak lewat..hehe kadang2 pukul 11 baru bangun..
hehe ape larh anak dara nie bngun lewat..xelok tau..
hehe..
n lpas bngun terus la p toilet tuk mndi..
lepas mndi makan..mak mimi selalu bising..
senang aje..bngun2 terus makan..
n lepas makan tngok tv..
kalau ade omwork..mimi buat omwork..
kalau xde aepnjang hary larh tngok tv..xpon on9..
hehe...
mimi nie malas skit at umah...hehe.
kadang2 xtolong pon mak buat keje umah..
kalau mimi nak tolong mak mimi berleter dulu..
hehe..paham2 kan la yer..
tpi mimi buat jgak tau..
kalau mlm mimi tngok tv aje.
xpon mimi buat keje umah..
mimi slalu tido lewat..haha..
nak tau x sblum tido tu mimi
suka berangan..hehe..
mcm2 mimi berangan...
n sampai larh mimi tertido..
hehe

22 March 2011

Mamat2 Perasan

hari inie mimi nak kongsi gambar tntng
mamat2 yg perasan..hahaha..diorng nie perasan
lebih tau..depa nie perasan depa nie hensem..
tp xlah hensem mna..
mai sini kita tngok..

Pndang apa cik abg oi..??
hehe
Amboi..penuh tumpuan mamat nie nyanyi nmpak..
hahha
Tngok tu ade gaya mcm
artis x..??
ini pulak tempat mamat2 nie berposing n bperasan
hehe..

Mamat dua nie ialah cousin mimie..
depa nie mmng cmne..cover maco...
haha..
btw mamat dua nie
mmng pndai nyanyi..depa dua nie
suka nyanyi lagu peterpan..
agaknya mamat pedua nie bley ke jdi pnyanyi
bila besar nnty..
hahhaa

Mana Betul nie...??

Hari ini mimi blk skolah mcm biasa..n bnyak omwork yg bertimbun-timbun yg mimi kena buat.
arr tidak bnyaknya..itulah keje selama 2bln..yg mimi ketnggalan n cuti arytu..haha..pdan muka..
n lpas mimi tukar baju skolah mimi pon berehat le sambil baca surat khabar..n tiba-tiba mak mimi
ckp sesuatu dkt mimie..tp mimie xdgr n mimie tnya mak blik apa yg mak ckp tadi....mak ckp mak mngandung..haaa..biar betul mak..mak ckp mak mngandung 2bulan...mimi ngan adeq mcm xpercaya..
kitaorng gelak.tp mak ckp betol...mimi ngan adeq kata mak tipu..haha..mak kata betol..mak kata
mak dah pegi klinik pagi tdi..tp mimi ngan adeq tetap juga xcya.. mimi suruh adeq call ayah nak tau kepastiannya..hahaha..ayah ckp mne ade..ayah ckp mne mak ade mngandung..hayoo..mne betol nie..mimi ngan adeq dah happy nie..mak betol ke x nie..pening kepala mimi dibuatnya...haaa..xpe nnty mimi akan tnya lagi skali dkat mak..hee.suka nye nak dpt adeq baru...kalau bley mimi nak adeq laki..sbab gurl da ade dah..hahaha...mak mana betul nie..??